Όλες οι κατηγορίες
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Αρχική σελίδα> Κολλέγιο

Η αλήθεια για τη χρήση των φρούτων μοναχών ως γλυκαντικό

Χρόνος: 2023-02-07 Προβολές: 80

Τα φρούτα μοναχών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως εναλλακτική λύση ζάχαρης. Είναι όμως καλύτερο για εσάς;


Για τους δρομείς, τα προϊόντα με ζάχαρη χρησιμεύουν ως εξαιρετική πηγή ενέργειας σε μεγαλύτερες διαδρομές όταν χρειάζεστε μια γρήγορη ώθηση καυσίμου. Αλλά αν προσπαθείτε να μειώσετε τη ζάχαρη εκτός των προπονήσεων σας, το πιθανότερο είναι ότι έχετε συναντήσει τα μοναχικά φρούτα ως εναλλακτική ζάχαρη. Τι είναι όμως ακριβώς το φρούτο μοναχός; Και είναι καλύτερο για εσάς από τα κανονικά γλυκά;


Ταξινομήσαμε την έρευνα και μιλήσαμε με τον Robin Foroutan, MS, RD, ολοκληρωμένο και λειτουργικό διαιτολόγο για να μάθουμε πώς αυτό το μικροσκοπικό φρούτο ταιριάζει στη διατροφή σας. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε.


Τι είναι το Monk Fruit;

Το φρούτο του μοναχού, γνωστό και ως luo han guo, είναι ένα μικροσκοπικό πεπόνι που προέρχεται από την Κίνα. Είναι μέρος της οικογένειας των κολοκυθιών μαζί με τις κολοκύθες και τα πεπόνια.


Το εκχύλισμα φρούτων μοναχών, λέει ο Foroutan στο Runner's World, αναμιγνύεται συχνά με αλκοόλες ζάχαρης όπως η ερυθριτόλη ή με αλλυλόζη - μια σπάνια ζάχαρη που βρίσκεται στα σύκα και τις σταφίδες - για να παρασκευαστούν γλυκαντικά φρούτων μοναχών που μπορείτε να αγοράσετε από το παντοπωλείο. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε φρούτα μοναχού αναμεμειγμένα σε προϊόντα που φέρουν την ετικέτα φιλικά προς το κετο ή σε κάποια κιτ ψησίματος όπως μπράουνις. Αλλά τα μοναχικά φρούτα είναι δύσκολο να αναπτυχθούν και να συγκομιστούν και γι' αυτό τα γλυκαντικά φρούτων μοναχών είναι πιο ακριβά από κάτι σαν το Splenda, λέει ο Foroutan.


Τα εκχυλίσματα φρούτων μοναχών αναγνωρίζονται γενικά ως ασφαλή (GRAS) από τον FDA. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτούν έλεγχο πριν από την αγορά και το κοινό μπορεί να τα χρησιμοποιήσει με ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για γλυκαντικά φρούτων μοναχών, η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία αναγνωρίζει το υποκατάστατο ως μια καλή εναλλακτική λύση στη ζάχαρη για όσους ζουν με διαβήτη.


Μια προειδοποίηση: Ο FDA δεν είναι υπεύθυνος για την επικύρωση της κατάστασης GRAS, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food Science and Human Wellness. Αντίθετα, ο οργανισμός δημιούργησε ένα εθελοντικό πρόγραμμα ειδοποίησης GRAS. Με άλλα λόγια, εξηγεί ο Foroutan, είναι μια εθελοντική διαδικασία που επιτρέπει στους κατασκευαστές να αξιολογήσουν τον κίνδυνο για την υγεία ενός προϊόντος και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν είναι ασφαλές. «Σίγουρα δεν είναι ένα ασφαλές σχέδιο για να προσδιορίσουμε εάν κάτι έχει ή όχι κάποιου είδους κίνδυνο για την υγεία», λέει.


Τούτου λεχθέντος, αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα γλυκαντικό φρούτων μοναχών, αξίζει να κοιτάξετε την ετικέτα και να κάνετε κάποια έρευνα για τον κατασκευαστή, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τι παίρνετε από το προϊόν.


Όσο για το αν τα γλυκαντικά φρούτων μοναχών είναι κατάλληλα για εσάς γενικά, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το πώς μπορούν (και όχι) να βοηθήσουν την υγεία σας.


Τα οφέλη των φρούτων μοναχών και των γλυκαντικών φρούτων μοναχών, σύμφωνα με ερευνητές

Όσον αφορά τη γεύση, το εκχύλισμα φρούτων μοναχών έχει πολύ πιο γλυκιά γεύση, σε σύγκριση με την κανονική ζάχαρη - στην πραγματικότητα, είναι 200 ​​φορές πιο γλυκά, λέει ο Foroutan. Αυτό σημαίνει ότι λίγο πάει πολύ μακριά.


Επιπλέον, μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Pantagar Journal of Research, σημείωσε ότι σε σύγκριση με τη σακχαρόζη (ή την επιτραπέζια ζάχαρη), τα φρούτα του μοναχού είναι 300 φορές πιο γλυκά, χωρίς να προσθέτουν επιπλέον θερμίδες. Γι' αυτό η μελέτη αναδεικνύει τα γλυκαντικά φρούτων μοναχών ως ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης για όσους ζουν με διαβήτη.


Επίσης, το εκχύλισμα φρούτων μοναχών δεν προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα επειδή δεν έχει υδατάνθρακες, λέει ο Foroutan, ο οποίος συνιστά στους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν όταν κόβουν τη ζάχαρη από τη διατροφή τους. «Βοηθά τους ανθρώπους να τηρούν το σχέδιο λίγο καλύτερα», λέει.


Η γλυκύτητα που γευόμαστε, λέει ο Foroutan, προέρχεται από το mongroside, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. «Γνωρίζουμε γενικά ότι τα αντιοξειδωτικά είναι υγιή και βοηθούν το σώμα μας να εξισορροπήσει τη φλεγμονή», λέει, «Αλλά δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για το εάν αυτά τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά [στα φρούτα του μοναχού] έχουν συγκεκριμένα οφέλη».


Για χρόνια, στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα φρούτα του μοναχού έχουν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσουν στη βελτίωση του ξηρού βήχα, του πονόλαιμου και της δυσκοιλιότητας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Microchemical Journal. Αλλά μέχρι σήμερα, οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει μόνο τα οφέλη του για όσους ζουν με διαβήτη.


Ενώ έχουν ολοκληρωθεί πολλές μελέτες, οι πληροφορίες είναι σπάνιες όταν πρόκειται για τα καθοριστικά οφέλη για την υγεία των φρούτων μοναχών για τον άνθρωπο. Η Foroutan λέει ότι δεν ανησυχεί για την ασφάλεια της χρήσης γλυκαντικών φρούτων μοναχών σε προϊόντα, παρόλο που χρειάζεται ακόμη κάποια έρευνα για να επιβεβαιωθούν τυχόν γενικά οφέλη για την υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν θα καταναλώσουν πολλές μεγάλες ποσότητες από αυτό, λέει.


Είναι τα γλυκαντικά φρούτων μοναχών ένα καλό υποκατάστατο ζάχαρης για τους δρομείς;Αν ψάχνετε για ένα σνακ πριν το τρέξιμο ή κάτι που θα τροφοδοτήσει την προπόνησή σας, λέει ο Foroutan, δεν πρόκειται να το βρείτε πραγματικά με μοναχικά φρούτα. Δεν είναι η ιδανική ζάχαρη για αυτόν τον σκοπό, και αυτό γιατί δεν έχει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε για να ταΐσετε τους μυς σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου γλυκαντικά φρούτων μοναχών - θα εξακολουθούν να γλυκαίνουν κάτι σαν ένα φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης όταν θέλετε ένα λιγότερο ήπιο μπολ.


Το κόλπο είναι να είστε προσεκτικοί και να τρώτε προϊόντα με γλυκαντικά φρούτων μοναχών με μέτρο, λέει ο Foroutan. «Γενικά, η γενική παγίδα όταν μιλάμε για υπερ-γλυκά υποκατάστατα ζάχαρης -ακόμα και όταν είναι φυσικά- είναι ότι μπορούν ακόμα να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να λαχταρούν πιο γλυκά πράγματα».


Αν θέλετε να δοκιμάσετε γλυκαντικά φρούτων μοναχών, μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες παραλλαγές, όπως φρούτο μοναχού σε σκόνη, φρούτο μοναχού σε κόκκους και ως σιρόπι φρούτων μοναχών. «Μπορείτε να ψήσετε με [αυτά τα προϊόντα]. Βάλτε τα στον καφέ ή το τσάι σας. μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε λίγο πολύ όπως θα κάνατε την επιτραπέζια ζάχαρη», λέει ο Foroutan.


Προηγούμενο: Είναι το Monk Fruit ένα υγιεινό γλυκαντικό;

επόμενο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα γλυκαντικά φρούτων Monk