Όλες οι κατηγορίες
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Αρχική σελίδα> Κολλέγιο

Τα γεγονότα για τη ζάχαρη και τα υποκατάστατα ζάχαρης

Χρόνος: 2023-05-17 Προβολές: 66

Όπου κι αν κοιτάξετε, οι άνθρωποι φαίνεται να διαλαλούν τα οφέλη μιας δίαιτας χωρίς ζάχαρη. Αλλά δεν δημιουργείται όλη η ζάχαρη ίση και καμία προσέγγιση δεν είναι η καλύτερη για τους στόχους και τις προτιμήσεις κάθε ατόμου. Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία για τη ζάχαρη, τα υποκατάστατα ζάχαρης και τις δίαιτες χωρίς ζάχαρη.


Τι είναι η ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένας τύπος υδατανθράκων, όπως και οι φυτικές ίνες και το άμυλο. Αν και οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά (θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιεί το σώμα σε μεγάλες ποσότητες), η ζάχαρη δεν είναι. Η ζάχαρη είναι ένας γενικός όρος για πολλούς τύπους απλών υδατανθράκων, συμπεριλαμβανομένης της λευκής επιτραπέζιας ζάχαρης. Ονομάζεται επίσης σακχαρόζη, αυτό είναι το πιο κοινό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε γλυκά επιδόρπια και αρτοσκευάσματα.


Η σακχαρόζη είναι μόνο ένας από τους διάφορους τύπους ζάχαρης που βρίσκονται φυσικά σε τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Άλλα φυσικά σάκχαρα περιλαμβάνουν:Τι είναι τα υποκατάστατα ζάχαρης;

Τα υποκατάστατα ζάχαρης έχουν γλυκιά γεύση αλλά δεν περιέχουν ζάχαρη. Έχουν λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη και μερικά δεν έχουν καθόλου θερμίδες. Τα τρόφιμα που φέρουν την ένδειξη «χωρίς ζάχαρη», «κετο», «χαμηλοί υδατάνθρακες» ή «δίαιτα» συχνά περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης, τα οποία εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αλκοόλες ζάχαρης και νέα γλυκαντικά.


Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες


Τα περισσότερα τεχνητά γλυκαντικά (ονομάζονται επίσης μη θρεπτικά γλυκαντικά) παράγονται από χημικές ουσίες σε ένα εργαστήριο. Μερικά είναι φτιαγμένα από φυσικές ουσίες όπως βότανα. Μπορεί να είναι 200 ​​έως 700 φορές πιο γλυκές από την επιτραπέζια ζάχαρη.


Αυτά τα γλυκαντικά δεν περιέχουν θερμίδες ή ζάχαρη, αλλά δεν έχουν επίσης ευεργετικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα ή αντιοξειδωτικά. Ρυθμίζονται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ως πρόσθετα τροφίμων.


Παραδοσιακά, τα τεχνητά γλυκαντικά ήταν η μόνη επιλογή για άτομα που πρέπει να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους ή το βάρος τους. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά ενέχουν κινδύνους για την υγεία, από αύξηση βάρους έως καρκίνο. Ωστόσο, η έρευνα για αυτό συνεχίζεται και προηγούμενες μελέτες που δείχνουν κινδύνους για την υγεία διεξήχθησαν σε ζώα και όχι σε ανθρώπους. Μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι αυτά τα προϊόντα είναι γενικά ασφαλή εάν δεν καταναλωθούν περισσότερα από την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για το καθένα.


Ο FDA έχει εγκρίνει διάφορα τεχνητά γλυκαντικά:Αλκοόλες ζάχαρης


Παρόμοια με τα τεχνητά γλυκαντικά, οι αλκοόλες ζάχαρης δημιουργούνται συνθετικά (συνήθως από τα ίδια τα σάκχαρα). Οι αλκοόλες ζάχαρης χρησιμοποιούνται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα. Δεν είναι τόσο γλυκά όσο τα τεχνητά γλυκαντικά και προσθέτουν υφή και γεύση σε τρόφιμα όπως οι τσίχλες και οι σκληρές καραμέλες. Μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικό ερεθισμό όπως φούσκωμα, αέρια ή διάρροια σε μερικούς ανθρώπους.


Σε αντίθεση με άλλα υποκατάστατα ζάχαρης, οι αλκοόλες ζάχαρης πρέπει να αναγράφονται στις ετικέτες διατροφικών στοιχείων. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:Μυθιστόρημα Γλυκαντικά


Τα νέα γλυκαντικά προέρχονται από φυσικές πηγές. Αυτή η σχετικά νέα ομάδα, που μερικές φορές ονομάζεται «μη θερμιδικά γλυκαντικά φυτικής προέλευσης», παρέχει πολλά από τα οφέλη τόσο των τεχνητών όσο και των φυσικών γλυκαντικών όπως τα φρούτα ή το μέλι. Τα νέα γλυκαντικά δεν αποτελούν σημαντική πηγή θερμίδων ή ζάχαρης, επομένως δεν οδηγούν σε αύξηση βάρους ή αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι επίσης συνήθως λιγότερο επεξεργασμένα και μοιάζουν περισσότερο με τις φυσικές τους πηγές σε σύγκριση με τα τεχνητά γλυκαντικά.


Παραδείγματα περιλαμβάνουν:Η στέβια και τα φρούτα του μοναχού προέρχονται και τα δύο φυσικά από φυτά και μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν μια γεύση πολύ παρόμοια με την κανονική ζάχαρη.


Ο FDA λέει ότι αυτά τα γλυκαντικά «γενικά θεωρούνται ασφαλή», πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασφαλή να χρησιμοποιηθούν για τον προορισμό τους.

Προηγούμενο: Τα οφέλη του εκχυλίσματος κόκκινου τριφυλλιού

επόμενο: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χωρίς ζάχαρη και χωρίς προσθήκη ζάχαρης;