Όλες οι κατηγορίες
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Αρχική σελίδα> Κολλέγιο

Από τεχνητά γλυκαντικά έως φυσικά γλυκαντικά, πώς να μειώσετε τη ζάχαρη χωρίς να μειώσετε τη γλυκύτητα;

Χρόνος: 2023-12-01 Προβολές: 25

Στις 14 Ιουλίου, το τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη ταξινομήθηκε ως «πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο» (Κατηγορία 2Β καρκινογόνο). Σύμφωνα με την παγκόσμια τάση ελέγχου του σακχάρου και μείωσης της ζάχαρης, τα φυσικά γλυκαντικά έχουν σταδιακά αντικαταστήσει τα τεχνητά γλυκαντικά.

Πολλά γλυκαντικά που βρίσκονται στη φύση έχουν πραγματικά οφέλη για την υγεία. Έχουν λίγες θερμίδες, χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και έχουν γλυκιά γεύση. Σε σύγκριση με τεχνητόγλυκαντικές ουσίες, φυσικόγλυκαντικές ουσίες είναι πιο ασφαλείς.

Εκχύλισμα φρούτων μοναχών

Το φρούτο του μοναχού είναι γνωστό ως το «Ανατολικό ΘεόςΦρούτα» και υπήρξε σημαντικός ιατρικός και διατροφικός πόρος σε όλη την ιστορία της Κίνας.

Το εκχύλισμα φρούτου μοναχού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που είναι περίπου 300 φορές πιο γλυκό από τη σακχαρόζη, αλλά δεν παράγει θερμίδες. Σήμερα, το εκχύλισμα φρούτου μοναχού είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη σε ποτά, ζαχαρωτά, αρτοποιία και άλλες βιομηχανίες και είναι το καλύτερο υποκατάστατο ζάχαρης για άτομα με διαβήτη και παχυσαρκία.

Το γλυκαντικό δημιουργείται αφαιρώντας τους σπόρους και το δέρμα του φρούτου και το συνθλίβοντας για να συλλέξει το χυμό, ο οποίος στη συνέχεια ξηραίνεται σε συμπυκνωμένη σκόνη.

Το εκχύλισμα φρούτων Monk χρησιμοποιείται τώρα ως αυτόνομο γλυκαντικό, συστατικό σε τρόφιμα και ποτά, ενισχυτικό γεύσης και συστατικό μειγμάτων γλυκαντικών.

Stevia

Η στέβια, ή Stevia rebaudiana, είναι φυτό ιθαγενές στη Νότια Αμερική. Οι άνθρωποι εκεί καταναλώνουν τα φύλλα ως πηγή γλυκύτητας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Έγινε δημοφιλές ως γλυκαντικό στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1970, αλλά είχε γίνει»ήταν η κορυφαία γλυκαντική ουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι πριν από μια δεκαετία. Σήμερα, το εκχύλισμα είναι ευρέως δημοφιλές ως εναλλακτική ζάχαρη μηδενικών θερμίδων. Πιο συγκεκριμένα, η στέβια είναι πολύ ισχυρή. το»είναι 200 ​​με 350 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη.

Η στέβια προέρχεται από φύλλα φυτών. Τα φύλλα πρώτα συλλέγονται, ξηραίνονται και βυθίζονται σε ζεστό νερό. Το υγρό στη συνέχεια φιλτράρεται και περιστρέφεται για να παραχθεί ένα εκχύλισμα από τα έντονα γλυκά συστατικά του φύλλου που ονομάζονται γλυκοσίδες στεβιόλης. Το»Στη συνέχεια αναμιγνύεται με οποιοδήποτε αριθμό πρόσθετων, όπως δεξτρόζη ή μαλτοδεξτρίνη, για να κόψει την έντονη γλυκύτητα, ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στα τρόφιμα.


Προηγούμενο: Κανένας

επόμενο: Το εργοστάσιο παρέχει υψηλής ποιότητας εκχύλισμα ρεσβερατρόλης/πολύγωνου Cuspidatum